Placeholder

Recept voor zalmtaart met prei

Prei bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels. In dit recept met zalm in een hartige taart komt deze groente goed tot z’n recht.

Prei bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels. In dit recept met zalm in een hartige taart komt deze groente goed tot z’n recht.

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

– 1 groot blik roze zalm (418 g), uitgelekt
– 5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
– 
500 g prei, in ringen
– 
3 grote eieren
– 
150 g roomkaas met knoflook en kruiden (bijv. Boursin)

Extra: ingevette lage taartvorm (26 cm doorsnee)

Aan de slag!

– Verwarm de oven voor op 200°C
– Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem
– 
Kook de prei 2 minuten in kokend water, giet af en laat uitlekken in een vergiet
– 
Meng de warme prei met de roomkaas en roer tot de roomkaas is gesmolten
– 
Verwijder bij de zalm het vel en de graatjes
– 
Verdeel de zalm in stukjes
– 
Meng de zalm door het preimengsel
– Klop er de eieren door en voeg zout en peper naar smaak toe
– 
Schenk het prei-zalmmengsel in de taartvorm
– Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar

Tip: lekker met ijsbergsla.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 35 minuten bakken.

Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met dank aan: &Klevering-zuid, Ikea, Kitsch kitchen, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.