Culinair

Recept voor sla-stamppot

Hoofdgerecht (4 personen) met tuinerwten, tonijn en ei: 405 kcal per persoon.

Boodschappenlijstje 

-1 kg kruimige aardappelen 
-300 g tuinerwten (diepvries)
-3 eieren
-150 ml hete halfvolle melk  
-400 g Romeinse sla of little gem, in repen • 1 rode ui,  fijngesnipperd
-2 blikjes tonijn in water (à 160 g), uitgelekt
-2 el zwarte olijven

Aan de slag: 
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de tuinerwten de laatste 4 minuten mee. Kook intussen de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat ze iets afkoelen, pel en halveer ze. Giet de aardappelen en erwten af. Stamp ze met de hete melk tot een grove puree. Schep de sla en ui erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de tonijn, halve eieren en olijven erover.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram