Culinair

Recept voor ravioli met tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten

Deze heerlijke vegetarische pasta staat snel op tafel. Ideaal voor de zondagavond!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
500 g koelverse vegetarische ravioli (bijv. met 4 kazen)
– sap van ½ citroen
– 4 el olijfolie
– 1 teen knoflook, geperst
– 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 75 g rucola
– 150 g mini-mozzarella
– 50 g geroosterde pijnboompitten

Aan de slag!
1. 
Kook in een ruime pan met water en wat zout de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
2. Klop in een kommetje het citroensap met de olie en knoflook door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
3. Giet de ravioli af en meng direct in een schaal met de dressing, kerstomaatjes en rucola. Verdeel er de mini-mozzarella en pijnboompitten over. Maal er nog wat verse peper over.

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram