Culinair

Recept voor Pura Pasión: likeur 43 ijsjes

De zon is momenteel ver te zoeken, maar de zomer staat toch echt voor de deur. Bereid je alvast voor en maak deze heerlijke ijsjes met licor 43.

Ingrediënten voor 6 ijsjes
• 240 ml passiefruitsap
• 250 ml water
• 125 gr suiker
• 60 ml licor 43
• 1 sinaasappel
• 6-8 verse passievruchten
• muntblaadjes (optioneel)

Materialen
• ijsvormpjes
• houten roerstaaf/stokjes

Zo doe je het
• Doe het water in een steelpan en breng het aan de kook.
• Voeg het suiker toe en roer tot alle suiker is opgelost.
• Haal de plan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
• Voeg het passiefruitsap toe met eventueel de verse passievruchten (met pitjes).
• Voeg vervolgens Licor 43 toe en roer nogmaals.
• Steek de stokjes in de ijsvormpjes en giet de vloeistof in de vormpjes. Plaats dan een dun schijfje sinaasappel in de vorm, en voeg naar wens munt toe.
• Zet de vormpjes in de diepvriezer en laat deze 6-8 uur hard worden.
• Serveer meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.
 

Reageer op dit artikel

Viviane

Wat een heerlijk idee.. Die ijsjes zullen niet lang in de vriezer blijven liggen.. Yammie(k)

Beantwoorden

Instagram