Placeholder

Recept voor pesto-groente lasagne met stokbrood

Heerlijk voor aankomend weekend: deze groente lasagne met stokbrood.

Heerlijk voor aankomend weekend: deze groente lasagne met stokbrood.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-1 wortel, in blokjes
-1 courgette, in blokjes
-250 g champignons, in plakjes
-1 grote fles tomatensaus (700 ml)
-250 g lasagne
-½ potje pesto genovese (à 100 g)
-1 bol mozzarella, in plakjes
-1 tl gedroogde munt

Extra nodig: ingevette ovenschaal (inhoud 1½ liter)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 180ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie.
  2. Bak de ui, wortel en courgette 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Schenk de tomatensaus met 150 ml water erbij en breng tegen de kook. Voeg peper en weinig zout naar smaak toe.
  3. Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen. Schep er weer een beetje saus op en bedek met lasagnebladen. Herhaal dit met de rest van de lasagne en de saus. Wees niet te royaal met de saus, want je eindigt met een laag saus.
  4. Schep de pesto op de lasagne en leg er de plakjes mozzarella op.
  5. Bestrooi met de munt en peper naar smaak.
  6. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
  7. Serveer de rest van de pesto met (afbak-) stokbrood apart erbij.

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.