Placeholder

Recept voor kikkererwtencurry met spinazie

Ben je dol op pittig eten? Dan moet je deze kikkererwten-curry eens proberen. Extra fijn: dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel!

Ben je dol op pittig eten? Dan moet je deze kikkererwten-curry eens proberen. Extra fijn: dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 4 eieren
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 5 cm gemberwortel, geraspt
• 1 tl geelwortel (kurkuma), gemalen
• 1 rode peper, in reepjes
• 2 tl komijnzaad
• 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
• 1 blik mais (400 g), uitgelekt
• 1 blik tomaatblokjes (400 g)
• 1 groentebouillontablet
• 200 g bladspinazie

Ook lekker: Thaise curry met aubergine

Aan de slag:
1. Kook de eieren hard. Snipper en fruit de ui met de knoflook 3 minuten met 2 eetlepels olie in een hapjespan. Voeg de gember, geelwortel, rode peper en het komijnzaad toe en bak een minuutje mee. Doe dan de kikkererwten, tomaatblokjes en mais erbij.
2. Los het groentebouillontablet op in 100 ml kokend water en giet bij het gerecht. Roer alles goed door en breng tot het kookpunt. Laat 5 minuten zachtjes koken.
3. Schep de spinazie in delen erdoor. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige is geslonken.
4. Pel de eieren, halveer ze en serveer over het gerecht.

Tip: lekker met verse koriander en Indiaas naanbrood.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven, Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus, Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën, Hanneke Boers, Tal Maes.