Culinair

Recept voor erwtenquiche met oude kaas

Lekker vegetarisch met deze heerlijke quiche. En een ding is zeker, een quiche is áltijd goed!

Ingrediënten
– 6 plakjes bladerdeeg, diepvries
– 
2 el olijfolie
– 4 rode uien, in ringen
– 200 g tuinerwten (diepvries)
– 4 eieren
– 200 ml slagroom
– 150 g oude kaas, geraspt
–  2 el tuin- of radijskers, van het bed geknipt.

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de uiringen 3 minuten. Schep de erwten erdoor en bak nog 3 minuten. Verdeel de groenten over de deegbodem. Klop de eieren los. Klop de slagroom en kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk over de groenten. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in punten en bestrooi met de tuinkers.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35-40 minuten

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram