Placeholder

Recept voor eieren uit een potje met gerookte zalm en toast

Geen zin in een bruine boterham in de ochtend? Maak dan eens dit lekkere ontbijtgerecht.

Geen zin in een bruine boterham in de ochtend? Maak dan eens dit lekkere ontbijtgerecht.

Brunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 4 el slagroom
  • 8 takjes dille
  • 4 eieren
  • 4-6 sneetjes casino witbrood
  • 100 g gerookte zalm
  • Extra: 4 eenpersoons ovenschaaltjes (ramekins), ingevet

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schep op de bodem van elk ovenschaaltje 1 eetlepel slagroom.
  3. Hak de helft van de dille fijn en verdeel over de schaaltjes.
  4. Breek boven elk schaaltje voorzichtig een eitje; let erop dat de dooiers heel blijven.
  5. Strooi er zout en versgemalen peper over.
  6. Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en schenk er zoveel heet water in dat de schaaltjes tot de helft in het water staan.
  7. Zet de braadslee of schaal ca. 15 minuten in de oven tot het eiwit stevig is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.
  8. Rooster intussen de sneetjes brood goudbruin.
  9. Snijd ze schuin doormidden.
  10. Zet de schaaltjes op een bord.
  11. Leg op elk bord naast de schaaltjes enkele plakjes zalm en de toast.
  12. Garneer met de achtergehouden takjes dille.
  13. Dip de toast in de warme eitjes.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.