Recept voor crumble met voorjaarsgroente rabarber

Recept voor crumble met voorjaarsgroente rabarber

Rabarber is een echte voorjaarsgroente. Daarom is dit nu het perfecte moment om deze crumble te maken. In een video laat Eke zien hoe je hem maakt.

Rabarber is een echte voorjaarsgroente. Daarom is dit nu het perfecte moment om deze crumble te maken. In een video laat Eke zien hoe je hem maakt.

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 35 minuten
Marineertijd: 1 uur

Ingrediënten

• 500 g rabarber
• 100 g suiker
• 150 g patentbloem
• 50 g kristalsuiker
• 50 g bruine suiker
• 100 g zachte boter (op kamertemperatuur)
• 1 tl maizena
• 100 ml crème fraîche of clotted cream.
Extra nodig: taartvorm van 25 à 30 cm, ingevet

Probeer ook eens deze 3 lekkere bakrecepten met rabarber

Aan de slag

1. Was de rabarber, droog de stelen en snijd ze in stukjes van 1 cm. Meng ze in een kom met de suiker en laat 1 uur marineren. Schep af en toe om. Doe de rabarber op een zeef en laat goed uitlekken. Vang het vocht op.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Meng de bloem, kristal-  en bruine suiker, vanille-essence en een mespunt zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf ze door het bloemmengsel tot een kruimig deeg. Spreid het kruimeldeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.
4. Meng de maizena door het lekvocht van de rabarber en schep dit door de uitgelekte rabarber. Doe over in de bakvorm en verdeel het voorgebakken kruimeldeeg erover.
5. Bak de crumble 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en serveer warm. Lekker met crème fraîche of clotted cream.

In de video hieronder laat Eke zien hoe je deze crumble met rabarber maakt.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.

Dit is ideaal: zo bewaar je zomerfruit tot in de winter