Recept voor citroenmadeleines met witte chocolade van Laura's Bakery

Recept voor citroenmadeleines met witte chocolade van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: citroen madeleines met witte chocolade.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: citroen madeleines met witte chocolade.

Voor 24 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur afkoelen
Oventijd: 8-10 minuten

Ingrediënten

• 2 eieren
• 150 g fijne kristalsuiker
• 125 g boter, gesmolten en afgekoeld
• 150 g bloem
• 2 tl citroensap en het rasp van 1 citroen.
• 150 g witte chocolade
• optioneel: sprinkles
Extra nodig: madeleinevorm

Probeer ook eens de gevulde koeken van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Klop de eieren met de suiker in enkele minuten tot een schuimig mengsel
2. Spatel de gesmolten boter en de bloem erdoor. Meng er als laatst een snuf zout, het citroensap en de citroenrasp doorheen.
3. Zet het beslag 2 uur in de koelkast.
4. Vet een madeleinevorm in en bestuif deze met bloem. Schep het beslag in de vormpjes.
5. Bak de madeleines 8-10 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
6. Als de madeleines helemaal zijn afgekoeld, smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie. Haal de kom van de pan als alle chocolade is gesmolten en voeg de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
7. Dip de madeleines in de chocolade en leg ze op een rooster of vel bakpapier. Je kunt er eventueel nog wat sprinkles over strooien. Laat de chocolade daarna uitharden.

Tip: In plaats van chocolade kun je ook glazuur maken van poedersuiker, water en citroensap.
Bewaren: in een trommel zijn de cakejes ongeveer 3-4 dagen houdbaar.

Ook lekker: de Oreo-truffels van Laura’s Bakery