Placeholder

Recept voor Chinese tomatensoep met kipballetjes

Ga vandaag eens voor deze klassieker: Chinese tomatensoep. Je kunt hem net zo vullend maken als je zelf wilt. Daarom is hij ook ideaal als lunch.

Kies vandaag eens voor deze klassieker: Chinese tomatensoep. Je kunt hem net zo vullend maken als je zelf wilt. Daarom is hij ook ideaal als lunch.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 3 cm verse gemberwortel, geraspt
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 blikje tomatenblokjes
• 3 el gembersiroop
• 750 ml kippenbouillon (van tablet)
• 300 g gekruid kipgehakt
• 2 el bieslook, fijngehakt
• 100 g rijstvermicelli (glasnoodles)
• ½ dunne prei, in ringetjes
• 50 g taugé

Aan de slag:
1. Fruit de ui een paar minuten in een paar eetlepels olie in een soeppan. Voeg de knoflook en gember toe en bak een minuutje mee.
2. Voeg de tomatenpuree toe en schep alles even goed door.
3. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon en gembersiroop toe en breng de soep tegen de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
4. Meng het kipgehakt met de bieslook en vorm er soepballetjes van. Voeg de vermicelli, prei en kipballetjes toe aan de pan en kook de soep nog 5 minuten tot de vermicelli gaar is. Serveer de soep in kommen en verdeel de taugé erover.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur: Eke Mariën. Foodstyling: Victor de Launay.