Placeholder

Recept voor brunchbroodjes met roerei

Dat wordt een heerlijke brunch of lunch met deze broodjes. Mmmmm….

Dat wordt een heerlijke brunch of lunch met deze broodjes. Mmmmm….

Ontbijtgerecht, 4-6 personen

Boodschappenlijstje:
8 brunchbroodjes (afbak)
6 eieren
100 ml slagroom
2 el peterselie, fijngehakt
50 g roomboter
4 plakjes ardennerham, gehalveerd
handvol rucola

Extra: bakplaat

Aan de slag!
Bak de brunchbroodjes volgens de aanwijzingen in ca. 10 min. af. Klop de eieren los met de slagroom, de peterselie en zout en peper naar smaak. Smelt in een koekenpan de boter. Draai het vuur laag en schenk het eimengsel in de pan. Bak het roerei op laag vuur (zo laag en langzaam mogelijk!) en roer voortdurend met een houten spatel. Neem de pan van het vuur als het roerei voor 3/4 is gestold (zie tip). Snijd de broodjes open. Beleg elk broodje met 1/2 plakje ham, een beetje roerei en paar blaadjes rucola. Zet de broodjes op een schaal en serveer ze meteen.

Tip voor het perfecte roerei: Een perfect roerei is romig en nét gestold. Neem de pan van het vuur als het eimengsel nog niet helemaal is gestold. Door de eigen warmte en de warmte van de pan gaart het ei nog even na.

Tip: In plaats van roerei kun je de broodjes ook beleggen met plakjes gekookt ei of een (zelfgemaakte) eiersalade.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 10 minuten oventijd.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Hema, Rice, Dille & Kamille