Placeholder

Recept voor unicorn pancakes

Fan van unicorns? Dan is het boek I love unicorn food echt iets voor jou (ook leuk als cadeau). Wij mogen een recept delen: deze lekkere unicorn pancakes.

Fan van unicorns? Dan is het boek I love unicorn food echt iets voor jou (ook leuk als cadeau). Wij mogen een recept delen: deze lekkere unicorn pancakes.

Je ziet het overal op internet: eten in alle kleuren van de regenboog. In het boek I love unicorn food staan 32 kleurrijke gerechten, zoals een regenboogtosti, spring rolls en cheesecake. Met dit recept maak je overheerlijke pancakes. Lekker voor in het weekend!

Ingrediënten

• 250 gram bloem
• 1 snufje zout
• 1 zakje vanille suiker of 1 tl vanille-extract
• 50 gram basterdsuiker
• 1 zakje bakpoeder
• 2 bio-eieren
• 50 ml zonnebloem- of druivenpitolie
• 150 ml volle melk
• natuurlijke kleurstoffen (groen, blauw, geel en roze)
• 60 gram witte smeltchocolade
• gekleurde strooidecoraties
• kokosschaafsel

Lees ook: bakken zonder oven

Aan de slag

1. Meng in een kom de bloem, het zout, beide soorten suiker en het bakpoeder. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze erdoor met een vork. Voeg de olie toe en klop opnieuw. Schenk dan de melk erbij en klop tot het beslag mooi glad is.

2. Verdeel het beslag over 4 kommen. Doe in elk een klein beetje kleurstof, meng goed en laat 30 minuten bij kamertemperatuur staan.

3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schenk er een sauslepel beslag in. Bak elk pannekoekje en keer het om zodra er bovenop belletjes ontstaan. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de vloeibare chocolade over de gekleurde pannekoekjes en versier ze met strooisel en kokosschaafsel.

Lekker bakken: zo maak je regenboogschuimpjes

Dit recept komt uit het boek I love unicorn food (Sandra Mahut € 9,99 Uitgeverij Becht)