Placeholder

Quiche met gerookte kip, mozzarella & rode paprika

Deze quiche met gerookte kip, mozzarella en rode paprika is perfect wanneer je ’s avonds iets meer tijd hebt. Lekker om te serveren met een salade!

Deze quiche met gerookte kip, mozzarella en rode paprika is perfect wanneer je ’s avonds iets meer tijd hebt. Lekker om te serveren met een salade!

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40-45 minuten

Ingrediënten

– 1 rol bladerdeeg (270 g)
– olijfolie, om in te vetten
– 2 el paneermeel
– 2 gegrilde rode paprika’s (uit pot), in reepjes gesneden
– 300 g gerookte kipfilet, in plakjes gesneden
– bol mozzarella (125 g), in stukjes gesneden
– 200 ml crème fraîche
– 4 eieren
– 1 tl gedroogde basilicum
– zout en peper
– 3 el geroosterde pijnboompitten

Probeer ook eens de klassieke quiche lorraine

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snijd de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik met een vork overal in het deeg gaatjes.
2. Verdeel de paprikareepjes, gerookte kip en mozzarella over de deegbodem. Klop de crème fraîche, eieren, gedroogde basilicum en zout en peper in een kom.
3. Schenk het beslag in de ovenschaal, bestrooi met de pijnboompitten en bak de quiche 40-45 minuten in de oven.
4. Controleer na een half uur de korst. Als deze te bruin wordt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie. Laat de quiche vijf minuten afkoelen voordat je hem snijdt. Serveer er salade van jonge spinazie en komkommer bij.