Recept voor havermout-amandel eierkoeken van Laura’s bakery

Ik bak de laatste tijd vooral lekkere tussendoortjes die iets meer verantwoord zijn. Vind ik ook wel weer even lekker na al dat gesnoep in december. Dus in plaats van kerstkransjes, kies ik nu voor plakjes bananenbrood, eierkoeken en mueslirepen als tussendoortje.

Ik bak de laatste tijd vooral lekkere tussendoortjes die iets meer verantwoord zijn. Vind ik ook wel weer even lekker na al dat gesnoep in december. Dus in plaats van kerstkransjes, kies ik nu voor plakjes bananenbrood, eierkoeken en mueslirepen als tussendoortje. Allemaal zelfgemaakt uiteraard. En met die eierkoeken kun jij nu ook aan de slag, dit is momenteel mijn favoriet!

Voor 10-12 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 10-12 minuten

Ingrediënten:

• 2 eieren
• 50 gram suiker
• 1 tl vanille-extract
• 50 gram bloem
• 50 gram amandelmeel
• 25 gram havermout
• 1 tl bakpoeder
• Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
• Amandelschaafsel en/of havervlokken ter decoratie

Aan de slag

1. Klop de eieren en suiker goed luchtig. Het mengsel moet flink in volume toenemen.
2. Voeg nu vanille-extract, bloem, amandelmeel, havermout en bakpoeder en zout toe. Spatel dit rustig door het beslag. Zodra het goed vermengd is kun je stoppen.
3. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Ter garnering strooi je wat havervlokken of amandelschaafsel over je koeken.
4. Bak de eierkoeken in 10 tot12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.

Alleen bloem kan ook (zonder amandelmeel), het resultaat is dan wel iets minder smeuïg.

Bewaren: goed luchtdicht verpakt ongeveer een week houdbaar.

Ook lekker: recept voor champagnesnoepjes van Laura’s Bakery