Placeholder

Doe-het-zelf: een letterslinger

Fleur je huis op met een letterslinger. Geen slinger met een standaardtekst zoals ‘Gefeliciteerd’, maar verzin je eigen creaties!

Fleur je huis op met een letterslinger. Geen slinger met een standaardtekst zoals ‘Gefeliciteerd’, maar verzin je eigen creaties!

Een letterslinger, ook wel een letterbanner genoemd, bestaat uit losse letters en symbolen die je met splitpennen aan elkaar kunt maken. Door de splitpennen ben je geheel vrij om te veranderen van tekst. Je kunt kiezen voor een simpel woord, een grappige zin of een mooie spreuk. Het leuke aan een letterbanner is dat je ‘m kunt ophangen waar je maar wilt. Wil je ‘m graag in de keuken, dan is het leuk om een tekst die met eten te maken heeft te kiezen. Of wil je de slinger op een plek waar hij meteen zichtbaar is, zoals in de hal? Dan zijn teksten zoals ‘ welcome home’ superleuk. Als je bang bent dat je de muur beschadigd met plakband of punaises, is het verstandiger om de slinger vast te maken met washi-tape. 

‘Kant-en-klare’ letterslingers kun je kopen in hobbywinkels of in webshops. De verpakking van bijvoorbeeld A Little Lovely Company bestaat uit 127 papieren letters en 18 leuke symbolen zoals sterretjes, hartjes en klavers.

Tip: Je kunt natuurlijk ook zelf een letterslinger maken met papier en touw. Begin met het zoeken van mooi papier, bijvoorbeeld karton, in een leuke kleur. Print daarna op normaal papier de tekst uit die je uiteindelijk wilt ophangen. Knip elke letter netjes uit en trek de letter over op het dikke karton. Knip deze letters heel netjes uit en maak er met een perforator gaatjes in. Tot slot rijg je alle letters aan een touwtje en is jouw eigen letterslinger af!

Ben je op zoek naar een aantal leuke teksten voor een letterslinger? Kijk om inspiratie op te doen eens naar onderstaande afbeeldingen.