Placeholder

Een simpel kunstwerk maken: dit zijn 5 leuke voorbeelden

Ben je graag creatief bezig, zonder dat je het jezelf heel ingewikkeld maakt? Met deze voorbeelden kun je een simpel kunstwerk maken. Binnen één middag is je creatie af en je kinderen kunnen gezellig meedoen.

Ben je graag creatief bezig, zonder dat je het jezelf heel ingewikkeld maakt? Met deze voorbeelden kun je een simpel kunstwerk maken. Binnen één middag is je creatie af en je kinderen kunnen gezellig meedoen.

1. Teddybeer

Schilder een canvasdoek volledig zwart. Koop een teddybeer, of gebruik een oude beer, en veeg met een dikke kwast witte verf over zijn snoet en lijfje. Nu kun je de beer als stempel gebruiken. Leg hem plat op de zwarte ondergrond en druk zachtjes aan. Wacht ongeveer 20 seconden en haal hem zonder te schuiven, rustig omhoog.

2. Bijzonder portret

Maak een foto van het persoon dat je wilt afbeelden. Deze foto maak je vanaf de zijkant. Print de foto af op A4 formaat en knip het gezicht netjes uit. Leg de uitgeknipte foto op een houten plankje en teken met een potlood de vorm van het gezicht over op het hout. Nu kun je met zwarte verf rondom de potloodlijnen schilderen en creëer je dit bijzondere portret.

3. Stempelen met bloemen

Koop een grote bloem. Beschilder de blaadjes met verschillende kleuren. Nu kun je op canvas of karton gaan stempelen. Je kunt de bloem hier en daar bijwerken met een dun kwastje. 

Zelf maken: kussenovertrek met ananas print

4. Prachtige bladeren

Gebruik voor dit schilderij een canvasdoek. Beschilder het canvas in één kleur, bijvoorbeeld blauw. Laat de verf nu goed drogen. Leg nu een groot blad plat op het canvas. Spuit nu het canvas met een spuitbus goud. Wacht totdat het is gedroogd en trek het blad nu voorzichtig los van het canvas. 

Wooninspiratie: textiel verven

 

5. Abstract

Bind een touwtje om een verfroller, net als in het voorbeeld hieronder. Doop de roller in de verf en rol hem over een wit canvas. Het resultaat: een uniek en abstract doek. 

Bekijk nog meer doe-het-zelf inspiratie op onze Pinterestpagina!

5 stempelideeën met textielverf om je huis op te vrolijken

Bronnen:

notquitenigella.com  – homesthetics.net – babble.com – fynesdesigns.com – ezzly.hubpages.com