Placeholder

7 schoonmaaktips

Schoonmaken wordt een stuk makkelijker dankzij onze handige tips. Begin vandaag nog!

Schoonmaken wordt een stuk makkelijker dankzij onze handige tips. Begin vandaag nog!

  1. Een schoon huis krijg je met een schone spons. Je maakt je spons schoon door ‘m een paar minuten in de magnetron te stoppen. Zo dood je 99% van de bacteriën.
     
  2. Speelgoed is een bron van bacteriën, en daarom is het belangrijk dat dit ook eens wordt schoongemaakt. Dit doe je door het in de vaatwasser of wasmachine te stoppen. Zelfs alle LEGO-blokjes kun je in de wasmachine stoppen, maar doe er dan wel een waszak of kussensloop omheen.
     
  3. Wordt je kleding vies door je strijkijzer? Maak je ‘m schoon door over zout te strijken. Leg een kussensloop op je strijkplank en strooi er zout overheen. Strijk zonder stoom over het zout. De viezigheid op je strijkijzer kleeft aan het zout vast waardoor hij weer stralend schoon wordt.
     
  4. De kraan van de douche is lastig schoon te krijgen, maar je haalt het vuil makkelijk weg met een citroen. Snijd de citroen door midden en wrijf met het vruchtvlees over de kraan van de douche.
     
  5. ​Je douchekop maak je zonder moeite schoon met natuurazijn. Schenk dit in een plastic zakje en hang dat zakje met een elastiekje om je douchekop heen. Laat het een uurtje intrekken en ga er overheen met een nat doekje.
     
  6. Maak je tandenborstel ook schoon met natuurazijn. Schenk wat van het azijn in een beker en zet je tandenborstel er met de borstelkant voor 15 tot 30 minuten in.
     
  7. Huisdierharen verwijder je makkelijk van je bank met een vochtige, rubberen handschoen. Wrijf er simpelweg overheen en de haren kleven automatisch aan je handschoen! Als er haren op het tapijt zitten, verwijder je deze heel simpel door met een trekker voor het ramen lappen over het tapijt te gaan.

Heb jij nog een handige schoonmaaktip? Eentje die je van je moeder hebt geleerd, of die je op internet vond en zelf met succes uitprobeerde? Deel 'm hieronder.