Placeholder

6 manieren om je huis meer uitstraling te geven

Je hoeft geen goed gevulde portemonnee of een kast van een huis te hebben om je huis meer uitstraling te geven. Met een beetje creativiteit en slimme trucjes kom je een heel eind. Onze tips gaan je helpen om je interieur op te leuken!

Je hoeft geen goed gevulde portemonnee of een kast van een huis te hebben om je huis meer uitstraling te geven. Met een beetje creativiteit en slimme trucjes kom je een heel eind. Onze tips gaan je helpen om je interieur op te leuken!

1)Contrast
Contrast is heel belangrijk. Waar de meeste mensen alles in hetzelfde printje of materiaal kopen, wordt dat door interieurstylisten juist afgeraden. Contrast zorgt voor spanning, zo voorkom je dat je je huis saai wordt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bank naast een vintage (kringloop) bijzettafeltje of een okergele muur met een groene bank. Wees niet bang om dingen uit proberen. Probeer te spelen met kleuren en materialen.  

2)Kussens
Met een paar mooie kussens krijgt je huis meteen meer uitstraling. Kies voor kussens rondom een kleurenpalet, maar speel met materialen. Is je huis vrij neutraal van kleur? Kies dan voor felle kleuren. Zo worden ze een echt eyecatcher. Kussenhoezen hoeven niet duur te zijn, hierdoor kun je makkelijk ieder seizoen wisselen. Dan heb je voor weinig geld, wel een nieuwe look! 

3)Gordijnen
Gordijnen maken een kamer af. Ze houden het licht tegen, geven je privacy en stralen warmte uit. Zorg ervoor dat je genoeg stof koopt, je wilt namelijk dat je gordijnen vol ogen. Je gordijnen moeten ongeveer 2 tot 2,5 keer de breedte van het raam hebben. Wil je je kamer een luxe uitstraling geven? Kies dan voor een gordijnrail die breder is dan je raam en hang hem hoog op.

4)De regel van drie
De regel van drie houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker zijn dan even aantallen. Dit komt doordat onze hersenen vanaf drie dezelfde dingen een patroon herkennen. Denk daar dus aan als je decoratie voor je huis aan het kopen bent. Koop bijvoorbeeld drie kaarsen en zet ze op een mooi dienblad.

5)Vloerkleed
Een vloerkleed heeft drie voordelen: de ruimte zal groter aan voelen, het zorgt voor afbakening en het straalt sfeer en warmte uit. Een kleed vormt al snel de basis van een ruimte. Daarom is het slim om eerst een kleed uit te kiezen, voor je de rest van de kamer aan gaat kleden. Is het daarvoor al te laat? Kies voor een rustig kleed met een mooie structuur als je kamer al vrij druk is of kies voor een bontgekleurd kleed wanneer je kamer een en al wit is. 

6)Planten
Niet alleen omdat ze goed zijn voor je gezondheid, maar ze staan ook nog eens harstikke mooi! Het is handig om advies te vragen voordat je een plant koopt. Denk na over de hoeveelheid licht in huis en hoe vaak jij je plant water wilt gaan geven? Als je uiteindelijk de perfecte plant hebt gevonden, kan je op zoek gaan naar een pot. Is de plant al een echte eyecatcher? Ga voor een rustige pot. Is je plant niet zo opvallend? Leg dan de nadruk op een pot met een felle kleur of een artistieke print.

Tekst: Annabel Velema