Placeholder

Begin succesvol een moestuintje met deze tips

Dit is hét moment om een moestuin te beginnen. Oogst je nooit succes? We geven tips zodat je dit jaar wel kunt genieten van aardbeien, peterselie en tuinboontjes.

Dit is hét moment om een moestuin te beginnen. Oogst je nooit succes? We geven tips zodat je dit jaar wel kunt genieten van aardbeien, peterselie en tuinboontjes.

1. Begin niet te moeilijk
Een moestuin onderhouden kost veel tijd. Waarom zou je moeilijk beginnen als je nog niet weet of het iets voor je is? Houd het simpel, net als to-do lijstjes. Als je die te lang maakt voor één dag, krijg je al je taken onmogelijk af. Begin dus lekker klein, desnoods met drie soorten fruit of groenten.

2. Maak het jezelf leuk
Door bijvoorbeeld je kinderen bij de moestuin te betrekken. Voor hen is het leuk en leerzaam om te zien hoe aardbeien groeien. Beloon ze vervolgens met een heerlijke aardbeien smoothie. Ook kun je samen met een vriendin een moestuintje beginnen. Houd elkaar op de hoogte door foto’s te appen en motiveer elkaar. Zo houden jullie het samen langer vol.

3. Gebruik een applicatie  
Houd vol, iedereen kan een moestuin onderhouden. Er bestaan diverse apps die jou kunnen helpen met een moestuin. Zo heb je alle nodige informatie altijd binnen handbereik. Veel apps zijn alleen beschikbaar in het Engels. Hieronder noemen we drie gratis Nederlandstalige applicaties, wel zo makkelijk!

AH Moestuinje
Van deze applicatie heb je waarschijnlijk al gehoord. De beroemde moestuintjes van Albert Heijn hebben dit jaar een app gekregen. Je krijgt reminders en tips, superhandig. Je kunt ook foto’s opslaan om zo de ontwikkeling van jouw moestuintje vast te leggen.

Pokon
Op de app Pokon vind je informatie over je moestuintje, maar ook over andere planten in je tuin. Handig zijn de video’s die je kunt bekijken om te zien hoe je een moestuin precies aanpakt. Steek die groene vingers dus maar goed uit de mouwen.

YourGarden
Deze gratis applicatie is vooral bedoeld om gemotiveerd te blijven. Zo kun je met een sociaal netwerk foto’s delen en elkaar stimuleren om door te gaan. Natuurlijk kun je ook rondkijken om inspiratie op te doen.