Placeholder

Vertroetel jezelf!

Vind jij een bezoekje aan de schoonheidspecialiste heerlijk? Ook thuis kun je dat luxe gevoel ervaren. Hierbij wat simpele trucjes om ultiem te ontspannen.

Vind jij een bezoekje aan de schoonheidspecialiste heerlijk? Ook thuis kun je dat luxe gevoel ervaren. Hierbij wat simpele trucjes om ultiem te ontspannen.

De basis

Voor een schoonheidsbehandeling begin je altijd met het reinigen van je huid. Dat betekent niet alleen dat je ’s avonds trouw je make-up verwijderd, maar neem zo nu en dan ook een masker of een peeling. Het is heel belangrijk dat de producten die je gebruikt, bij jouw huidtype passen. Een schoonheidspecialist, maar ook een medewerkster van een wat luxere drogisterij, kan je helpen bij het bepalen van je huidtype. Een product dat niet bij jouw huidtype past, kan huidirritatie of rimpels veroorzaken. En een verkeerd of te agressief reinigingsproduct tast je natuurlijke beschermingslaag aan waardoor je huid uit balans raakt. Dan is het niet meer in staat om schadelijke stoffen buiten te houden. Dit leidt tot uitdroging, terwijl je eigenlijk geen droge huid hebt. Uiteindelijk vermindert de weerstand van de huid zo erg dat je celvernieuwing afneemt en je minder elastine en collageen aanmaakt. Kortom: je huid is erg gebaat bij de juiste verzorgingsproducten.

Bij de drogist kun je een zachte ronde gezichtsborstel kopen. Hiermee kun je je gezicht reinigen zoals een schoonheidspecialiste dat doet. Door de borstel raakt je huid beter doorbloedt en krijg je een frisse teint. Leg een nat badstof handdoekje twintig seconden in de magnetron en vouw het over je gezicht tot de doek afgekoeld is. Je kunt dit eventueel nog een keer herhalen. Hiermee verwijder je je reinigingsproduct en het geeft je direct het luxe gevoel van een schoonheidsbehandeling. Je kunt nu een dag- of nachtcrème aanbrengen of je gezichtbehandeling nog een beetje uitbreiden.

Uitgebreide schoonmaak

Om je huid echt mooi te houden, moet je het niet alleen schoonmaken, maar ook regelmatig (een keer per week) een peeling geven. Het verwijdert de dode huidcellen, stimuleert je je bloedcirculatie, verfijnt je poriën en activeert de celvernieuwing. Een betere antirimpelkuur kun je jezelf niet geven. Als je peelt voordat je een masker aanbrengt, kunnen de werkstoffen nog dieper in je huid hun werk doen.

Een masker reinigt niet alleen, maar verzacht en kalmeert je huid ook. Wanneer je extra veel effect van je masker wilt hebben, kun je eerst nog stomen. Stomen is overigens ook ideaal als je je wenkbrauwen wilt bijwerken. Na een stoombad staan je poriën goed open en is het minder pijnlijk om de overtollige haartjes te verwijderen. Breng daarna het masker aan, terwijl je huid nog vochtig is en laat het rustig zijn werk doen. Ook het masker kun je verwijderen met de vochtige-handdoek-uit-de-magnetronmethode (zie: de basis). Verwijder de laatste restjes met een watje met tonic. Hierna breng je een bij jouw huidtype passende dag- of nachtcrème aan.

Make-up

Zodra je dagcrème goed is ingetrokken, kun je met je make-up beginnen. Een schoonheidspecialiste werkt vaak met cosmetica en make-upmerken die in de winkel niet verkrijgbaar zijn. Maar met een beetje hulp kun een mooi resultaat bereiken. Voor de juiste make-upkleuren moet je kijken naar je huidskleur, de kleur van je ogen én van je haar. Doe een aantal kleuren oogschaduw op je vingertoppen en houdt deze een voor een naast je ogen. Een foundation test je door een paar stipjes op je gezicht aan te brengen. Tuur naar jezelf in de spiegel door je oogwimpers heen. Als je de foundation (bijna) niet ziet, heb je de juiste kleur te pakken. Last van rode vlekjes of adertjes? Dan is groen jouw kleur. Paars, grijs of blauw kies je als je een vale teint hebt, maar absoluut geen bruin. Kies perzik bij een olijfkleurige huid en goud staat geweldig op een donkere huid.

Nagels

Naar een nagelstyliste voor verzorgde handen? Nergens voor nodig. Begin met het reinigen en ontvetten met een remover zonder aceton om uitdroging van de nagel te voorkomen. Geef je nagels af en toe een nagelbadje door je handen te laten rusten in een bakje warm water met een speciale bruistablet of een scheutje olijfolie. Hier worden je nagelriemen heel zacht van. Kies voor het vijlen een glazen of een kartonnen vijl en werkt met de groeirichting van de nagel mee, dus vanaf de zijkant richting het midden van de nagel. Anders kunnen je nagelplaten open gaan staan waardoor er vocht en vuil binnendringt. Bewerk je nageloppervlak met een polijstvijl zodat de nagellak nog beter hecht. Breng altijd eerst een base coat aan onder een gekleurde laklaag. Dit zorgt ervoor dat pigmenten uit een gekleurde nagellak niet in de nagel trekken. Om het lak wat vloeibaarder te krijgen: rol het potje verticaal tussen je handpalmen in plaats van het te schudden. Het voordeel hiervan is dat je kwastje niet tot bovenaan onder de lak komt te zitten zodat je uiteindelijk je potje niet goed meer kunt openen. Voor een French manicure: breng als eerste een wit streepje lak op je nagelrand aan. Zet het streepje in een keer en gebruik niet te veel lak. Laat het even drogen en breng dan een laagje kleurloze lak aan. Probeer je nagellak in zo min mogelijk streken aan te brengen. Te veel streken kan een onregelmatig resultaat veroorzaken en het lakken bemoeilijken, omdat de lak begint te drogen. Eventueel kun je nog een toapcoat hier overheen aanbrengen.