Placeholder

Je nagels in het gareel

Is jouw nagellak na drie dagen al voor de helft weg? Of weet je nooit waar je moet beginnen? Vriendin brengt je in 6 stappen naar prachtig gelakte nageltjes.

Is jouw nagellak na drie dagen al voor de helft weg? Of weet je nooit waar je moet beginnen? Vriendin brengt je in 6 stappen naar prachtig gelakte nageltjes.

Het lijkt misschien tijdrovend en een heel gedoe, maar het is de moeite waard. Een beetje geduld is wel nodig, maar beschouw je verzorgde handen als visitekaartje naar de buitenwereld. Ga er lekker voor op de bank zitten, zet je favoriete tv-programma aan en lakken maar. Het kan juist heel ontspannend werken!

Stap 1: Schone nagels
Maak eerst je handen en nagels goed schoon met een borsteltje en zeep. Haal nagellakresten weg met een nagellakremover. Wanneer er aceton in de nagellakremover zit, krijg je de nagellak er gemakkelijk af. Het droogt echter wel je nagels en huid uit, wat met deze kou niet handig is. Zoek daarom naar nagellakremover zonder aceton, zoals de pads van mavala hieronder uit de selectie.

Stap 2: Verzorgde nagelriemen
Vaak worden de nagelriemen vergeten bij het verzorgen van de nagels. Als ze vaak droog zijn kun je ze het beste één keer per week insmeren met een nagelriemolie. Deze bevatten vaak vitamine E waardoor ze soepel en zacht worden. Met een bokkenpootje kun je de nagelriemen zachtjes terug duwen voor een mooi verzorgd voorkomen.

Stap 3: Gladde nagels
De nagellak pakt beter wanneer je nagels mooi egaal en glad zijn. Gebruik een diamantvijl om oneffenheden weg te werken en je nagels in de juiste vorm te krijgen. Vervolgens creëer je met de zachte kant van een glansvijl een natuurlijke glans.

Stap 4: Basislak
De volgende stap is het aanbrengen van een verzorgend laagje op je nagels. Deze basecoat zorgt ervoor dat de nagels beschermd zijn tegen verkleuring en maakt ze bovendien sterk en gezond.

Stap 5: Kleur
Deze winter kun je prima voor kleur kiezen. Naast klassiek rood, zijn ook kleuren als groen, blauw en paars van dit seizoen. Om strepen in de lak te vermijden begin je met het aanbrengen van een streep in het midden van de nagel. Breng vervolgens de nagellak aan de zijkanten aan. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je aan de tweede (dunne) laag begint.

Stap 6: Beschermlaag
Je wilt natuurlijk dat de lak zolang mogelijk blijft zitten, dus is het belangrijk om nog een beschermlaagje aan te brengen. Als je nagels volledig droog zijn, kun je een (dunne) transparante topcoat aanbrengen. De lak blijft op deze manier langer mooi.

Wil je je nagels eerst laten groeien of sterker maken? Daar zijn ook speciale nagellakken voor. Wij vinden de ‘no-more-breaks’ en de ‘natural nail growth activate’ van Sally Hanson erg fijn.