Placeholder

Wat is jouw type?

Koop jij graag goede verzorgingsproducten voor je huid? Zorg dan wel dat je de juiste producten haalt die bij jouw huidtype passen. De duurste crèmes zullen echt niet werken als ze niet geschikt zijn voor je huid! Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van de verschillende huidtypes en hoe je ze herkent.

Koop jij graag goede verzorgingsproducten voor je huid? Zorg dan wel dat je de juiste producten haalt die bij jouw huidtype passen. De duurste crèmes zullen echt niet werken als ze niet geschikt zijn voor je huid! Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van de verschillende huidtypes en hoe je ze herkent.

Een droge huid
Deze is te herkennen aan een doffe uitstraling en er zijn soms wat schilfertjes te zien. Andere kenmerken van een droge huid zijn: fijne lijntjes, roodheid en irritatie. Na het douchen voelt een droge huid vaak trekkerig en onprettig aan. Daarnaast zijn poriën niet of nauwelijks zichtbaar. Doordat talgkliertjes te weinig actief zijn, heb je een droge huid die daardoor vaak ook gevoelig en vochtarm is. Gebruik dus producten die inwerken op het vochttekort. Alleen een dagcrème gebruiken is te weinig. Gebruik ook een nachtcrème, want de celactiviteit van je huid is het meest actief wanneer je slaapt.

Een vette huid
Dit huidtype voelt vettig aan en glimt. Dat wordt veroorzaakt door een sterke talgproductie, die een overdosis aan talg maakt. De talguitgangen raken daardoor verstopt en dat heeft mee-eters en puistjes tot gevolg. Een goede reiniging is erg belangrijk bij een vette huid. Was je huid 2 keer per dag met milde, vetarme en huidzuiverende producten. Facewash of wasgel werken goed. Gebruik daarnaast ook een vochtinbrengend product.

Een normale of gecombineerde huid
Een normale huid is eerder uitzondering dan regel. Heb jij een normale huid? Dan heb je dus geluk! Maar hoe herken je die? Een ‘normale’ huid heeft een fijne poriënstructuur op de wangen en wat grotere poriën op neus, kin en voorhoofd (de T-zone). Kies bij dit huidtype een product dat het vochtgehalte op peil houdt en beschermt tegen UV-straling, luchtvervuiling en uitdrogende weersinvloeden. Wil je huidveroudering tegengaan? Kies dan een crème met vitamine E.

Een gecombineerde huid is eigenlijk hetzelfde als de normale variant. Het enige verschil is dat je T-zone wat vettiger is en meer glimt dan de rest van je gezicht. Gebruik bij dit huidtype overdag een vochtverzorgend product en vul het eventueel aan met een voedende nachtcrème.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid kan ontstaan door verschillende factoren. Het komt vooral door een afgezwakte barrièrefunctie van je huid. Door bijvoorbeeld overmatige prikkeling, zon of droogte, wordt de bovenste huidlaag aangetast en neemt het natuurlijk vermogen van je huid om te beschermen af. Het gevolg daarvan kan vochtverlies, jeuk, uitdroging of irritatie zijn. Gebruik bij dit huidtype milde verzorgingsproducten die op dit huidtype zijn afgestemd. Deze producten zijn vaak te herkennen aan de woorden hypo-allergeen (de kans op een reactie is kleiner) of dermatologisch getest (de samenstelling is dermatologisch onderzocht). Maar, dat neemt natuurlijk niet weg dat je nog steeds overgevoelig kunt reageren op deze producten.